CSR - vårt ansvar

COMMITTED TO THOUGHTFULNESS
ETT PÅGÅENDE ENGAGEMANG

Landskapet för CSR (företags samhällsansvar) och Hållbar utveckling förändras hela tiden och förändringarna går nu snabbare än någonsin tidigare, vilket gör det allt svårare och mer komplicerat att hålla rätt kurs. Men även om utmaningen kan kännas oövervinnerlig ibland har vi alla ett ansvar att engagera oss, att söka kunskap och att driva innovationen framåt där vi kan.

Det senaste året har vi på Masai tagit flera steg framåt inom olika områden – något vi också vill bli bättre på att dela med oss av till våra intressenter, både internt och externt, i och med att vi blir medvetna om intresset för och vikten av att dela våra framsteg. Vi vill vara transparenta med hur vi agerar som företag och hela tiden utvärdera vår metod, analysera, lära oss mer och undersöka för att på så sätt vara en del av processen med kontinuerlig och positiv förändring.

Men oavsett vilket område det gäller är Masai ”Committed to Thoughtfulness”.

Masai Committed to Thoughtfulness
 

SENASTE NYTT

MASAI ARBETAR FÖR KVINNORS MÖJLIGHETER OCH JÄMSTÄLLDHET MELLAN KÖNEN

Masai kvinnor amfori

 

Masai kvinnor

 

 

En av Masais grundare var kvinna och det drivs av kvinnor, skapas av kvinnor och designar för kvinnor. Kvinnor har en central och aktiv roll i Masais verksamhet, och vi är stolta över att ha ambitiösa och talangfyllda kvinnor på alla nivåer i organisationen och vår värdekedja. Tillsammans med Amfori och UN Woman ska Masai nu bege sig på en 10 månader lång resa med syftet att implementera och främja Women’s Empowerment Principles.

Läs mer

FN:s globala mål & Masai

Här på Masai tar vi de globala målen på allvar och vi har därför noga valt ut fem mål vi ska arbeta med för vår gemensamma framtid. Vi har valt mål där vi som oberoende organisation kan göra största möjliga skillnad genom att genomföra en verklig förbättring. Det första långa steget i det arbetet har varit att få en del av vår viskos FSC®-certifierad. Samtidigt arbetar vi med mål kring strukturella förändringar som vi inte kan lösa själva. Vi inleder därför partnerskap för att uppnå resultat inom områden som kvinnors rättigheter och att infria världsmålen överlag.

 

Läs mer om våra 5 mål

canopy

Masai canopy

Masai har etablerat ett nytt partnerskap med den kända miljöorganisationen Canopy. Som partner till Canopy har Masai stärkt sitt engagemang i att skydda världens skogar genom sina inköpsmetoder både för tyger till kollektionerna och för pappersvaror och förpackningar.

Läs mer

fsc

Masai FSC

Hösten 2019 blev Masai FSC®-certifierat som första modemärke i Danmark. Det betyder att du nu kan köpa kläder hos Masai där viskosen kommer från träfiber från kontrollerade källor och från hållbart och ansvarsfullt skogsbruk med respekt för biologisk mångfald och skogens lokalbefolkning.

Läs mer

BCI

Masai BCI

I november 2020 blev Masai medlem i Better Cotton Initiative (BCI). BCI är världens största program för hållbar bomull och Masais medlemskap betyder att företaget spelar en aktiv roll i att förbättra den globala bomullsodlingen och främja ett mer ansvarsfullt jordbruk.

Läs mer

Skötselråd

Masai Skötselråd

Här på Masai strävar vi efter att designa och utveckla kläder som du kan använda säsong efter säsong. Det ställer krav på plaggens hållbarhet, och om du följer våra skötselråd med allmän information och råd om hur du vårdar plaggen kommer de att hålla sig fina längre.

Läs mer

shapes

Masai shapes

Rätt passform påverkar plaggets livslängd; sitter det bra använder du det mer och längre. Vi på Masai är medvetna om att kvinnor kommer i många olika storlekar och former, och därför har vi utvecklat våra Shapes, så att du kan köpa kläder som verkligen passar dig.

Hitta din Shape

Danska Röda Korset

Masai Röda Korset

Sprid glädjen vidare. Det är budskapet i samarbetet mellan Masai och danska Röda Korset. I en satsning på att ytterligare förlänga livslängden på kläder från Masai som redan hänger i kundernas garderober har Masai skapat ett retursystem i lokala Masai-butiker. Här kan kunderna lämna in sina använda Masai-kläder så skickas dessa sedan vidare till Röda Korset för försäljning i deras butiker.

Läs mer

Handla FSC-styles

Masai FSC

I vår FSC®-kollektion hittar du många av Masais signaturestyles, bland annat våra vackra, unika och färgrika viskosprints och klassiska enfärgade styles. Se hela sortimentet och handla dina favoriter.

Handla FSC-styles

emballage

Masai emballage

Emballage är en central del när det gäller att skydda kläderna på deras resa runtom i världen – först och främst av respekt till de resurser och material som används i tillverkningen av våra kläder. Här på Masai arbetar vi med att fatta hållbara beslut när vi väljer emballage.

Läs mer

MASAI stories

Masai stories

Masai Stories är porträtt av kvinnoliv, och framförs genom tankar och reflektioner från engagerade och passionerade kvinnor. Historierna handlar om mångfald, öppenhet, mod och inte minst om friheten att vara och välja sig själv.

Läs mer

Kvinnor

Masai kvinnor

En av Masais grundare var kvinna och det drivs av kvinnor, skapas av kvinnor och designar för kvinnor. Kvinnor har en central och aktiv roll i Masais verksamhet, och vi är stolta över att ha ambitiösa och talangfyllda kvinnor på alla nivåer i organisationen och vår värdekedja.

Läs mer

Vanliga frågor

Har du fler frågor om företagets samhällsansvar kanske du kan hitta svaren bland Vanliga frågor. Där svarar vi på hur vi arbetar med vårt ansvar för människor, miljö och samhälle.

Gå till Vanliga frågor

Partnerskap

Ansvarstagande i alla anseenden bygger på samarbete, partnerskap och respekt för varandra. För Masai har det alltid varit viktigt att samarbeta med alla affärspartners enligt ordentliga villkor som respekterar deras liv, deras arbetsvillkor och deras rättigheter.

Läs mer

Kontakt

Om du har någon feedback eller frågor är du välkommen att kontakta oss på sustainability@masai.dk