Efter en djupgående undersökning av alla 17 av de globala målen, deras syfte och indikatorer har Masai valt att fokusera huvudsakligen på dessa fyra mål. De första tre målen representerar de områden där vi troligen har störst negativ påverkan på vår omgivning och därmed också de områden där vi har störst möjlighet att göra reella och meningsfulla förbättringar. Det sista målet betyder mycket för oss då vi är medvetna om vilken omfattande räckvidd denna utmaning har, och att inget företag, land eller person kan driva de förändringar som krävs på egen hand. Det krävs starka och innovativa samarbeten för att lyckas.

 

våra fyra mål

 
 

pressemeddelande

Masai & Canopy

Masai har etablerat ett nytt partnerskap med den kända miljöorganisationen Canopy. Som partner till Canopy har Masai stärkt sitt engagemang i att skydda världens skogar genom sina inköpsmetoder både för tyger till kollektionerna och för pappersvaror och förpackningar. Tillsammans med Canopy och sina leverantörer kommer Masai att uppmuntra samverkande och visionära lösningar som skyddar världens skogar och i synnerhet bevarar gamla och utrotningshotade skogar.

Om Canopy

Canopy är en icke-vinstdrivande miljöorganisation som strävar efter att skydda skogar, arter och klimatet. Tillsammans med mer än 750 företag arbetar Canopy för att utveckla innovativa lösningar, göra leveranskedjorna mer hållbara och bidra till att skydda världens kvarvarande gamla och utrotningshotade skogar. Bland Canopys partners finns Eileen Fischer, H&M, Next, Zalando och Zara. Canopys arbete är beroende av stödet från enskilda välgörare som delar samma engagemang för vår planet.

 

LÄS MER

 

 

Lokalt etablerade, globalt engagerade

Masai är i kärnan ett dansk designmärke, grundat i Köpenhamns hjärta. Men vi är också fast länkade till världen runtomkring och har nära samarbeten med leverantörer runt hela jorden – vissa av dem har varit med Masai ända från det att vi började 1992. Långsiktiga och nära relationer är en hörnsten i Masais verksamhet och gör att vi kan motivera och intressera i våra partners i att dela vårt engagemang i omtanke.

Masai är engagerade i omtanke mot alla människor involverade i Masais leveranskedja och Masais kollektioner. Vi, såväl som alla Masai-leverantörer, står för och agerar i enlighet med vår uppförandekod. Uppförandekoden bygger på internationella arbetsnormer som skyddar arbetarnas rättigheter såsom avtal och deklarationer i Internationella arbetsorganisationen (ILO), FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter samt riktlinjer för multinationella företag i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD). I tillägg till de besök på produktionsanläggningar och utvärderingar av dessa som genomförs av personer från Masai granskas alla leverantörer regelbundet av oberoende revisorer för att säkerställa att regler efterlevs och att utvecklingen är positiv.

 
 
 

Sprid glädjen vidare. Det är budskapet i samarbetet mellan Masai och danska Röda Korset. I en satsning på att ytterligare förlänga livslängden på kläder från Masai som redan hänger i kundernas garderober har Masai skapat ett retursystem i lokala Masai-butiker. Här kan kunderna lämna in sina använda Masai-kläder så skickas dessa sedan vidare till Röda Korset för försäljning i deras butiker. Kläddonationerna följs av årliga donationer från Masai som stöd för Röda Korsets humanitära initiativ – både i Danmark, t.ex. Action against Loneliness och i andra delar av världen.

 

pressemeddelande

Tygrester med ett syfte

Trots alla ansträngningar att undvika överblivet material från produktionen är det så att vi varje säsong står där med några extra meter tyg som inte används i produktionen av våra plagg. Under 2019 har vi haft en nära dialog med våra produktionspartners för att satsa extra på att använda det överblivna tyget där det räknas. Ett av initiativen presenterades i september 2019: Specialutgåvor av halsband helt tillverkade av överblivet tyg som säljs i våra egna butiker – och vinsten doneras till vår nya välgörenhetspartner Röda Korset. Masai kommer även fortsättningsvis att fokusera på zero waste av sitt material.

Om du vill köpa halsbandet och stödja detta initiativ är du välkommen att besöka din närmaste Masai-butik.

HITTA BUTIK

 
 

Ny teknik skyndar på utvecklingen inom detta område, och vi på Masai garanterar att hålla oss uppdaterade, så att vi alltid kan göra de mest hållbara valen.

 

Skötselguide

På Masai designar vi kläder för att du ska kunna njuta av dem länge. Varje plagg kan användas säsong efter säsong, och vi vill att du ska betrakta din Masai-garderob som ett pågående projekt – du kan utöka den, men behöver inte byta ut allt varje säsong. Med hjälp av vår skötselguide kommer dina plagg att hålla längre, och du kommer också att kunna göra mer hållbara val när du kan ha glädje av de olika plaggen under många säsonger framöver. Att sköta om sina plagg är också rätt ut miljösynpunkt eftersom kärleken ligger i detaljerna och då vi är engagerade i omtanke anser att varje liten handling som innebär omsorg räknas.

Här kan du hitta allmän information och råd som ser till att dina Masai-plagg håller sig vackra så länge som möjligt. Du bör vara medveten om att design och material skiljer sig åt beroende på plagg och därmed även skötselråden. Vi har sytt i en lapp med skötselråd i varje plagg, så ta gärna en titt där också.

Skötselguide

 
 
 

Ett pågående engagemang

Landskapet för CSR (företags samhällsansvar) och Hållbar utveckling förändras hela tiden och förändringarna går nu snabbare än någonsin tidigare, vilket gör det allt svårare och mer komplicerat att hålla rätt kurs. Men även om utmaningen kan kännas oövervinnerlig ibland har vi alla ett ansvar att engagera oss, att söka kunskap och att driva innovationen framåt där vi kan.

Det senaste året har vi på Masai tagit flera steg framåt inom olika områden – något vi också vill bli bättre på att dela med oss av till våra intressenter, både internt och externt, i och med att vi blir medvetna om intresset för och vikten av att dela våra framsteg. Vi vill vara transparenta med hur vi agerar som företag och hela tiden utvärdera vår metod, analysera, lära oss mer och undersöka för att på så sätt vara en del av processen med kontinuerlig och positiv förändring.

Vi har många projekt i pipelinen och vi ser fram emot att presentera fler initiativ samt fler och mer djupgående åtaganden och nya mål under 2020.

Men oavsett vilket område det gäller är Masai "Committed to Thoughtfulness"

Kontakt

Om du vill ge återkoppling eller har några frågor får du gärna kontakta oss på sustainability@masai.dk