Gratis frakt vid köp över 950 SEK
14 dagars returrätt
Leveranstid: 2-4 vardagar

BETTER COTTON INITIATIVE

Masai er medlem i Better Cotton Initiative (BCI), världens största program för hållbar bomull.

MASAI ÄR STOLT MEDLEM I BETTER COTTON INITIATIVE (BCI)

I november 2020 blev Masai medlem i Better Cotton Initiative (BCI). BCI är världens största program för hållbar bomull och Masais medlemskap betyder att företaget spelar en aktiv roll i att förbättra den globala bomullsodlingen och främja ett mer ansvarsfullt jordbruk.

 

Här på Masai har vi ålagt oss om att till 2025 konvertera 100 % av vår bomull till ”mer hållbar bomull”. Mer hållbar bomull innefattar bomull från Better Cotton-källor, återanvänd bomull. Fairtrade-bomull och ekologisk bomull.

 

BCI utbildar jordbrukare i mer effektiv vattenanvändning, att driva jordbruk med omtanke om jord och habitater, att minska användningen av skadliga kemikalier och att respektera arbetstagarnas rättigheter och förhållanden. Det är en helhetsbild för mer hållbar bomullsodling. Själva Better Cotton-bomullen ingår i ett massbalanserat system och spåras inte till slutprodukten. Better Cotton-jordbrukare stöttas genom efterfrågan på Better Cotton-bomull motsvarande den mängd som vi köper och använder.


Läs mer om Better Cotton och BCI på bettercotton.org

BCI i siffror

2,1 miljoner BCI-jordbrukare

Produceras i 23 länder

22 % av den globala bomullen är Better Cotton-bomull

(Siffrorna är hämtade från säsongen 2018–19)

VANLIGA FRÅGOR

Har du fler frågor om företagets samhällsansvar kanske du kan hitta svaren bland Vanliga frågor. Där svarar vi på hur vi arbetar med vårt ansvar för människor, miljö och samhälle.