Dansk design med omtanke

Om Masai

Inspirerat av kvinnor

Masai grundades i Köpenhamn 1992 av två syskon. Vi värdesätter vårt danska arv och vår danskhet bottnar i allt från vårt sätt att designa till vår syn på livet och omvärlden. Vi är öppna, nyfikna och har ett inkluderande förhållningssätt till mode, vilket innebär att vi inspireras av riktiga kvinnor i alla kulturer, åldrar och kroppstyper.

Vi designar våra kollektioner med omsorg, alltid inspirerade av konsten och kulturen omkring oss, i våra unika Masai Shapes, så att du kan skapa en feminin look utan ansträngning med massor av rum för rörelse och komfort. Vi kommunicerar omtanke som en livsstil. Vi är engagerade och brinner för allt vi gör: från hur vi driver vår verksamhet, till vår design och produktion av våra kollektioner.

Vi vill representera och lyfta fram berättelser om liv som levts av riktiga kvinnor – kvinnor med karaktär. 

Masai är dansk design med omtanke. Inspirerat av kvinnor.

VI ÄLSKAR KVINNOR

På Masai designar vi för alla typer av kvinnor – kvinnor från alla kulturer, alla åldrar och alla kroppstyper. Vi vill presentera berättelser om liv som levts av riktiga kvinnor – kvinnor med karaktär.

I hjärtat av Köpenhamn

Masai’s huvudkontor ligger i hjärtat av den gamla delen av Köpenhamn, i en vacker gammal rött tegelbyggnad, mittemot den ikoniska Nyboder - en stadsdel byggd på 1600-talet på uppdrag av Christian IV, för att hysa det växande sjösamhället i Köpenhamn.

Det är härifrån vi designar – djupt rotade i en historisk del av Köpenhamn, den del av staden som alltid har uppskattat resor och ansett att en internationell utblick är ett viktigt värde att leva efter. Vi bor mitt i stadens myllrande gatuliv, mysiga butiker och restauranger, och designar med inspiration från Köpenhamn och omvärlden. Det är vi inte ensamma om. Dansk design har en förkärlek för att kombinera en viss känsla av funktionalitet och 'wearability' med elegans, och eftersom vi är ett litet land är värderingar som att vara fördomsfria, nyfikna och inkluderande djupt rotade i vår designtradition.

På Masai använder vi alla dessa faktorer. De är en del av vårt DNA, och betraktar dem som en del av vår grund för att se utåt och vara en ansvarsfull skapare av tidlös kreativitet för att inspirera kvinnor överallt.