Masai Guide
inspired by women

Masai guide är din guide till Masai-världen. Här inspirerar vi med det bästa från Masai, så att du får ut ännu mer av att handla hos oss.

LINEN TO LOVE

Masai linne

Världens äldsta vävda klädesplagg var tillverkat av linne och en gång i tiden var linne de egyptiska faraonernas favorittyg. Kvaliteten, känslan och den eleganta strukturen är det som gör linne till ett av våra favoritmaterial här på Masai.

Linneguide

TUNIKOR

Masai tunikoer

För vissa hör den till baskläderna, för andra är den ett mångsidigt plagg och för oss här på Masai är det runt tunikan allting kretsar! Tunikan är en stor del av vårt DNA och ger verkligen våra designers utlopp för sin kreativitet. Vi tar fram prints utifrån tunikan och ser dessutom till att våra övriga plagg passar bra ihop med den.

Tunikaguide

PACKA SEMESTERVÄSKAN

Oavsett om du ska till sommarstugan, på badsemester, på en 3-dagars affärsresa eller ett utomhusäventyr så lönar det sig att optimera resväskan, minimera vikten och undvika skrynkliga kläder. Därmed inte sagt att du bara ska resa med handbagage – men packa klokt. Hos Masai har vi samlat våra bästa tips för en smart semesterväska – tips vi nu delar med oss av.

Semesterguide

JERSEY

Masai Jersey

Vi på Masai älskar jersey och är stolta över vår exklusiva kvalitet som tillverkas och produceras i nära samarbete med våra leverantörer i Portugal. I våra kollektioner är jersey mycket mer än bara mjuka joggingbyxor – här kan du hitta styles du kan känna dig bekväm i till vardags och enkelt piffa upp till fest.

Jerseyguide

DESIGNPROCESSEN

Masai designar inte för en viss kvinnotyp, en bestämd kroppstyp eller en viss ålder: Vi designar för kreativa, inspirerande kvinnor som törs visa vilka de är och vad de står för. Här kan du läsa om designteamets inspirerande process.

Designguide

BASIC

Masai basic

En äkta garderobsklassiker ska utgöras av bra design, en genomarbetad passform och ett balanserat val av material. Det är det som är processen bakom de plagg vi presenterar i vår Basic-kollektion.

BasicGuide

HITTA DIN SHAPE

Masai shape

Rätt passform påverkar plaggets livslängd; sitter det bra använder du det mer och längre. Vi på Masai är medvetna om att kvinnor kommer i många olika storlekar och former, och därför har vi utvecklat våra Shapes, så att du kan köpa kläder som verkligen passar dig.

Masai Shapes

SKÖTSELRÅD

Masai skôtselråd

Här på Masai strävar vi efter att designa och utveckla kläder som du kan använda säsong efter säsong. Det ställer krav på plaggens hållbarhet, och om du följer våra skötselråd med allmän information och råd om hur du vårdar plaggen kommer de att hålla sig fina längre.

Skötselguide

SKAFFA STILEN

Med looks för alla tillfällen skapar Masai kläder som får dig att se bra ut och trivas på ett ögonblick. Här hittar du både klassiska styles, vackra prints och tillbehör som fulländar din stil. Låt dig inspireras och handla din look.

LÅT DIG INSPIRERAS

MER INSPIRATION

Masai stories

MASAI STORIES

Masai Stories är porträtt av kvinnoliv, och framförs genom tankar och reflektioner från engagerade och passionerade kvinnor. Historierna handlar om mångfald, öppenhet, mod och inte minst om friheten att vara och välja sig själv.

Läs mer
Masai CSR

CSR - VÅRT ANSVAR

Landskapet för CSR (företags samhällsansvar) och Hållbar utveckling förändras hela tiden och förändringarna går nu snabbare än någonsin tidigare, vilket gör det allt svårare och mer komplicerat att hålla rätt kurs. Men även om utmaningen kan kännas oövervinnerlig ibland har vi alla ett ansvar att engagera oss, att söka kunskap och att driva innovationen framåt där vi kan.

Läs mer
Masai Nyheter

NYHETER

Låt dig inspireras av våra nyaste styles. Hos Masai arbeider vi alltid med våre ikoniske Shapes, og i denne nye kolleksjonen får du se dem i nye design, oppløftende farger og med fine, håndtegnede trykk som du kan glede deg til å gå med. Samtidig vil du finne flere bærekraftige modeller i FSC-sertifisert viskose.

HANDLA NYHETER