Dansk design med omtanke

Skötselguide

På Masai strävar vi efter att designa tidlösa garderobsfavoriter som du kan bära säsong efter säsong. Med vår skötselguide vill vi göra det enkelt för dig att ta hand om dina Masai-kläder på bästa möjliga sätt så att de håller sig fina längre. För genom att ta hand om och vårda våra kläder kan vi tillsammans hjälpa till att ta bättre hand om miljön och minska vårt koldioxidavtryck.


DANSK DESIGN MED OMTANKE

Enkla skötseltips för dig

1) Följ alltid tvättråden

... som du hittar i varje Masai-style.

2) Använd flytande tvättmedel

... i stället för pulver. De små kornen i pulvertvättmedel skapar friktion som kan skada fibrerna i dina kläder och förkorta deras livslängd. Dessutom kan kornen lämna vita spår när du tvättar denim och mörka kläder.

3) Fyll tvättmaskinen

Det minimerar friktionen mellan textilierna och är dessutom mer miljövänligt.

4) Tvätta i låg temperatur

... och på kortast möjliga program. Det är inte bara bra för din energiräkning och miljön, utan dina kläder håller också längre.

5) Sköljning

... kan ibland vara nödvändigt, men inte så ofta som man skulle kunna tro. Många moderna tvättmaskiner har nu skonsamma program, t.ex. ångtvätt, vilket kan vara tillräckligt.

6) Skonsam fläckrengöring och vädra

Istället för att tvätta kläderna ofta kan du prova en kombination av skonsam fläckrengöring och vädra plagget. En natt utomhus på tvättlinan kan ta bort alla spår av en natt på dansgolvet, utan att det kostar något för dig eller miljön. 

Hur du tar hand om

Viskos

Hur du tar hand om

Linne

Hur du tar hand om

Ull

Hur du tar hand om

Ytterkläder

Hur du tar hand om

Bomull