Betalningsvillkor

HÀr kan du lÀsa om vÄra betalningsmedel och villkor.

Betalningsmedel och villkor
Vi accepterar följande betalningsmedel pÄ masai.se

MasterCard

Visa

PayPal

Klarna (faktura)

Kontrollsiffror (Credit Card verifikation nummer (CVV))

Betalar du med kreditkort ombeds du ange kortets kontrollsiffror. Du hittar de tre siffrorna pÄ baksidan av kreditkortet. Kontrollsiffrorna Àr nödvÀndiga för att betalningen ska kunna genomföras och för att upprÀtthÄlla en hög sÀkerhetsnivÄ. Det kan Àven finnas andra motsvarande sÀkerhetsÄtgÀrder.

Betalningsprocedur

NÀr din vara lÀmnar vÄrt lager för att levereras, dras din betalning enligt vald betaltjÀnst.

Priser og leverans

Alla angivna priser för varor, leveransomkostnader och andra omkostnader Àr inklusive skatter, moms och avgifter.


Omkostnader gÀllande leverans, frakt eller porto kan variera och lÀggs till för varje bestÀllning.

TÀnk pÄ att om du byter leveransland kan det pÄverka pris och leveranskostnader för din bestÀllning.

Valuta

Priserna pÄ webbplatsen visas i den valuta som gÀller för ditt land. AnvÀnd funktionen VÀlja land högst upp pÄ webbplatsen om du vill Àndra ditt val av land. Din leveransadress avgör vilken valuta du blir debiterad i.


TÀnk pÄ att Àndringen av land dit leveransen ska ske kan pÄverka pris och leveranskostnader.

Leveransvillkor

Varor levereras till den adress som anges vid bestÀllningen. Vi levererar bara till privat- och företagsadresser, inte till postboxar.


Din vara levereras veckodagar mÄndag till fredag. Tidpunkten för leverans beror pÄ vilken transportmetod som anvÀnds.


Du mĂ„ste kvittera för varorna vid mottagandet. Det behöver nödvĂ€ndigtvis inte vara du som kvitterar. Personer pĂ„ leveransadressen (exempelvis en familjemedlem, en vĂ€n, en receptionist) kan alltsĂ„ kvittera mottagandet med bindande verkan för dig.


VĂ„r leverantör gör minst tvĂ„ leveransförsök. Vid varje leveransförsök lĂ€mnar transportören ett kvitto som informerar dig om detaljerna för nĂ€sta leveransförsök och eventuell möjlighet att hĂ€mta varorna sjĂ€lv. Transportören förvarar vanligtvis varorna upp till sju dagar innan de skickas i retur till oss som icke-levererat. TĂ€nk pĂ„ att transportören Ă€ven kan leverera till din granne om du har godkĂ€nt detta och omstĂ€ndigheterna tillĂ„ter.


TÀnk pÄ att du ansvarar för varan efter leverans. Ser förpackningen ut att vara skadad bör du inte ta emot varan. Vill du klaga över eventuella fel och brister ska du informera oss om det, lÀs mer under "Varor med fel och brister".

Följ din bestÀllning

Du kan följa din bestÀllning genom att anvÀnda den spÄrningslÀnk som du fÄr i bestÀllningsbekrÀftelsen och information om att din bestÀllning Àr pÄ vÀg. TÀnk dock pÄ att det kan ta upp till 24 timmar frÄn det att du mottog lÀnken tills den Àr aktiv pÄ transportörens webbplats.


Du kan Ă€ven kontrollera din bestĂ€llningsstatus och hitta spĂ„rningsinformation pĂ„ vĂ„r webbplats. Om du har ett konto hos oss loggar du bara in och tittar under 'BestĂ€llningar' dĂ€r all information finns. Om du inte har ett Masai-konto kan du anvĂ€nda funktionen 'SpĂ„ra bestĂ€llning'.