Masai samarbetar med Röda korset

Masais utgångspunkt är att designa tidlösa kvalitetskläder och arbetar därför utifrån sex stycken signaturshapes som finns med i varje Masai-kollektion. Masai designar inte utifrån att man ska byta stil eller look varje säsong, utan vill istället skapa ett varumärke med styles som blir till byggstenar i en personlig och kreativ garderob.

Det är därför våra kunder kommer tillbaka gång på gång samtidigt som nya kunder tillkommer, och vi har upptäckt att det bland våra många kunder finns en stor gemenskap kring vårt märke. Man byter styles med varandra, och på det hela taget har vi genom kunderna märkt att vår design har mycket lång livslängd. Det är vi otroligt stolta över och det ligger helt i linje med vår deklarerade designfilosofi om att designa för kvinnor som lever kreativa liv, där en style ska kunna användas på många sätt och över lång tid.

Samarbetet med Röda korset
Det talas mycket om slit och släng-mentalitet inom mode. Här på Masai menar vi att återbruk är bättre än återvinning. Vi är stolta över att skapa design i så hög kvalitet och i en så definierad stil att varje enskilt plagg kan få en lång livscykel. Vi tycker att våra CSR-initiativ ska utgå från Masais styrkor och därför samarbetar vi med Danska Röda korset med fokus på hållbar design och bra kvalitet.

Samarbetet med Danska Röda korset innebär en fast årlig donation till Röda korset och ovan nämnda initiativ där kunderna kan donera pre-loved Masai-kläder via de danska Masai-butikerna till Röda korsets butiker, så att nya kunder kan få glädje av dem. Överskottet av försäljningen går till Röda korsets humanitära arbete.

Följ oss via masai.se, @masaiclothing och Facebook. För ytterligare information kontakta Head of International Marketing Christina Strunge Nissen på csn@masai.dk.

Røde Kors og Masai. Køb brugt Masai i Røde Kors butikker

MASAI STORIES

Masai Stories är porträtt av kvinnoliv, och framförs genom tankar och reflektioner från engagerade och passionerade kvinnor. Historierna handlar om mångfald, öppenhet, mod och inte minst om friheten att vara och välja sig själv.

Läs mer